Alles over theorie
Onderschat het niet

Begin op tijd met het leren van theorie ervoor of tegelijk bij aanvang van je praktijkopleiding. Want voordat je een toets of een praktijkexamen kan doen moet je geslaagd zijn voor theorie examen. Om voor de theorie examen te kunnen slagen heb je een goede voorbereiding nodig. Leerstof voor velen is pittig en cursisten die minder moeite hebben onderschatten het en daardoor onnodig te lang over theorie doen. Wij raden je daarom aan om het serieus te nemen en goed te leren. Als je de theorie kent begrijp je het verkeer ook goed en gaan jou rijlessen ook vloeiender. Je hoeft dan geen theorieles te krijgen tijdens de praktijkuren. Dat scheelt uiteindelijk veel tijd en geld voor jou.

Zelfstudie is ideaal

Voor theorie examen kun je heel goed door zelfstudie voorbereiden. Zo ben je niet afhankelijk van lestijden en leer je op je eigen tempo en waar en wanneer je wilt. Dat kan met behulp van theorie en oefenboeken of oefen cdrom maar ook online via internet. Afhankelijk van je voorkeur kunnen we je daarbij begeleiden. Boeken, cd-roms internetkaarten en inlogcodes voor online theorieleren is bij ons tegen vergoeding verkrijgbaar. Wij gebruiken altijd de nieuwste theorieleermiddelen. Zo leer je niet de verouderde stof.

Eerst reserveren

Als je goed geleerd hebt en wilt deelnemen aan theorie examen moet je eerst een plek reserveren bij cbr examencentrum. Dat gaat via www.mijn.cbr.nl waar je met je DigiD code inlogt. Weet je niet wat een digidcode is of heb je nog geen code? Ga dan naar www.digid.nl en lees alles over digid en vraag een code aan. Als je zelf examen reserveert moet je ook gelijk betalen met ideal. Om je al die moeite te besparen kunnen wij ook theorieexamen voor jou reserveren. Geef dan op tijd aan je instructeur door dat je theorie examen wilt doen.

Niet vergeten

Om deel te nemen aan de theorie examen moet je een geldige identiteitsbewijs meenemen. Zonder mag je geen examen doen. En weg is je geld. Zonde.

Wanneer geslaagd?

Theorieexamen bestaat uit 2 onderdelen.
25 vragen over gevaarherkenning waarvan je minimaal 13 vragen goed moet hebben.
40 vragen over verkeersregels en inzicht waarvan je minimaal 35 vragen goed moet hebben.
Alleen als je voor beide onderdelen voldoende hebt slaag je.

Theorie is tegenwoordig niet 1 jaar maar anderhalf jaar geldig